tisdag 29 juli 2014

Just do it

Äntligen en ledig dag mellan jobbdagarna och i den tropiska värmen. Jag vet att många säger att man inte ska klaga, men jag tycker faktiskt inte om sommaren. Det är för varmt, allt vad rutin heter försvinner och hemmet förfaller. Det positiva är i och för sig solljuset, min hy har aldrig mått bättre! Men den här tropiska värmen passar mig inte helt enkelt. Runt 17 grader är optimalt, över 22 känner jag mig som en delfin med blåshål för vatten (läs svett) över hela kroppen. Inte ens absolut torr funkar. I alla fall, så passade jag på att träna ordentligt enligt upplagt schema. Passet i simhallen var absolut bäst, eftersom att vattnet var riktigt kallt och skönt. Sen invigde jag nya träningskläder på gymmet med ett långt arm/axel/bröstpass. Nya träningskläder är en riktig motivationsboost! (så även måttband och våg)

      










 Jag lagade faktiskt mat också. Det har varit drygt i värmen att stå vid spisen, så det har blivit mycket knäcke och soyghurt till middag. Men som sagt, revbensspjäll med hemgjord glace, polenta och en fräsch sallad toppad med en mjölkfri cremefraich sås med örter och honung, och till efterrätt blev det en kladdkaka. Robert blev glad när han kom hem från jobbet i alla fall!

Har ni provat polenta? Det är riktigt gott, men svårt att förklara... man gör det av finmalet majsgryn och det blir som en pudding. Jag brukar ha gröna oliver och fetaost i, och den går att äta både kall eller stekt och varm. jag delar med mig av receptet!

Du behöver:
En brödform
En gryta
Polentagryn, 4 dl
Vatten, 1 l
Grönsaksbuljong, 1 tärning
Chiliflingor av torkad chili, 1-2 tsk
Salt, 1-2 krm
Olja, 1-2 msk
Fetaost, 1 paket
Oliver, ca 20-25 st (beroende på storlek)

Skiva oliverna och tärna fetaosten. Koka upp vattnet med kryddorna och oljan, häll i polentagrynen när vattnet kokar och vrid ner temperaturen (från 6 till 3-4) och RÖR! Hela tiden! dra ner värmen ytterligare efter en minut (till 1:an) och slå ev i en dl vatten till. låt det puttra lite i ca 2 min. Ta grytan från spisen och häll i oliverna, rör om och häll i fetaosten, rör om. Lägg upp "gröten" i brödformen med en gång och låt sedan polentan svalna innan du ställer in den i kylen för att stelna lite. Jag brukar låta den står ca 2h innan vi ska äta den. Sedan stjälper du upp den på en skärbräda och skivar i den tjocklek du vill ha. Vill du steka skivorna kan du göra det i lite olja, men det skvätter och osten smälter lite. Den är minst lika god kall, och du slipper det extra fettet!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar