söndag 11 januari 2015

Vego vego!

Idag har jag ock Norah Jones stått i köket hela eftermiddagen. Veganska och hälsosamma snacks och mellanmål har det blivit. Fast, fläskläggen som puttrar tills i kväll är i och för sig inte vego... Men men!




Helgen har också inneburit en hel del träningsglädje. Tyvärr inte i form av faktisk träning, trots att det var målet. Det har stormat i vår lilla stad, så lördagens mil blev bara en halv eftersom att vi i princip fick simma hela rundan. Söndagens runda blåste bort och någonstans i stormbyarna försvann också gymmets vanliga öppettider. Men nya träningsskor blev det minsann! ett par Nike från stadium och nya löparstrumpor, nu kanske jag slipper mina skoskav!
 Jag passade på att omorganisera mitt arbetsrum/ateljé i stället och rasta dammsugare. 




 Granola med bär
 - 6 dl havregryn
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl linfrön
- 1 dl hackade nötter el. mandel
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl pumpakärnor
- gojibär
- russin
- tranbär
- 1 msk kardemumma
- 1.5 msk kanel
- 2.5 dl vatten
- 1 msk honung eller agavesirap
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk rapsolja

Sätt ugnen på 175. Blanda fröer, gryn och kärnor i en bunke. Tillsätt kanel och kardemumma. Blanda vatten, sirap, vaniljsocker och rapsolja i en annan bunke. Häll i grynblandningen och blanda runt. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 45-50 min, men vänd var 10 min. Ta ut och tillsätt t.ex. russin, gojibär och tranbär. Supergott att äta till lite keso!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar