Mitt mål är att äta varierat med mat lagad från grunden. Visst kan jag fuska ibland med pommes från frysdisken eller sås ur en burk när vi ska grilla, men mat som jag gör själva är roligast att äta. Jag brukar även försöka skriva min meny lite roligare och mer inspirerande än bara "sås, kött och potatis", för att bli extra peppad på det som ska lagas. Om jag skriver meny som om det vore på en resturang så spelar det ingen roll att köttfärsen kommer från frysen eller att torsken var på extrapris, det låter lyxigt och exklusivt ändå. Det behöver inte heller vara dyrt! Karrén som vi ska ha nästa fredag var på halva priset för flera veckor sedan. Vi frös in dem två och två och väntar på läge att använda dem. Små vardagsknep för att inspirera i köket är nödvändiga för att man ska orka ställa sig och laga god och hälsosam mat (nästan) hela året om!
Här kommer menyn för vecka 30
Mån - Ugnsgrillad
kycklingklubba med örter till wookade grönsaker i sås
Tis - Smörstekt torsk
till quinoasallad med feta och tomater
Ons - Rosmarinkryddade
färsspätt till stekta nudlar med svamp och räkor
Tor - Pangasius och
räkor i kokosmjölk med lime och grön curry till ris
Fre - Grillad karré
till parmesan och örtrostad färskpotatis och spenatsallad
Lör - Hel kyckling
i kokosmjölk med lime och röd chili
Sön - Kyckling i
currygryta till bulgur
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar