Eftersom att jag har IBS, och vi dessutom planerar bröllop till nästa år kräver veckans matlista lite planering. Det är nyttigt med rutiner för alla, och att veckohandla planerat och efter en budget är billigare än att småhandla i mataffären eller skippa middagen och köpa pizza.
Jag tycker att det är helt underbart roligt att laga mat, och mitt nya mission är att laga mat som är billig, men god och som är av bra kvalitet. Att handla 100 % ekologiskt vore ju fantastiskt, men i vår familj är det ohållbart. Därför kompromissar vi lite och handlar andra varor än bara ekologiskt, men som ändå är närodlade, innehåller få eller inga tillsatser eller som är rättvisa mot miljön.
Matlistan för nästa vecka ser ut såhär!
måndag: potatisbullar, korv (med hög kötthalt, t.ex. lithelle) och lingon. Det blir en riktigt snabb budgetmiddag.
tisdag: lax i ugn med rotsaker och kokt potatis
onsdag: hemgjorda köttbullar och spaghetti
torsdag: fläskytterfilé i ugn till ris och stekta grönsaker
fredag: pastasallad
lördag: lammlägg i lergryta till sparris och ugnsrostad potatis
söndag: kebabspett till en snabb riswook
Recepten till veckans middagar finns under etiketten "Recept 32". Vad äter ni i veckan?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar