Jag har även ett supergott rest-recept att bjuda på!
Vi lagade i söndags kväll hel kyckling i ugn. Jag la kycklingen i en ugnsfast form, stoppade lite smör under skinnet och gnuggade den med malen ingefära, salt, vitpeppar, paprikakrydda, cayennepeppar och torkade örter. Sedan fick den gå i ugnen i ungefär 1 h (ta ut och kolla mot slutet, om bara klar köttsaft syns så är den klar) När kycklingen var klar tog jag ut den och det som fanns i formen under kycklingen är som en koncentrerad kycklingbuljong med smör och kryddor -SPARA! Häll den i en skål för den behövs till receptet. Sen styckade jag kycklingen i två kycklingbröst och två lår som vi åt samma kväll.
Men! Det sitter ju alltid kyckling kvar på skelettet. Detta skalade jag av noga med händerna och sparade till dagen efter. Nu kommer res-receptet.
Vi har det lite tom i kylen såhär sista dagen innan storhandling, så en burk kokosmjölk, en grönsaksbuljongtärning och de avrivna kycklingresterna blev grunden i en supergod och mustig soppa. I med "buljongen" som du sparade igår, ner med en paprika, kanske lite zucchini om ni har det och vi hade bloccoli från frysen med. Lite svamp skulle passa perfekt med. Sen lät vi det koka ihop tillsammans med lite lite (det är starkt) röd currypasta. Så lyckat, så enkelt och superbra spar-mat eftersom att nästan allt vi använde var rester eller sådant som blivit över från annat. Byt ut kycklingen mot bara svamp och kål om du vill ha ett vegetariskt alternativ, och addera kanske lite lök för mustigare smak!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar