Kyckling är ju både gott och ett bättre alternativ än rött kött. Men när vi ätit kycklingklubbor och bröstfiléer i evigheter olika variationer så har i alla fall jag vänt mig om efter omväxling. Min lösning blev kycklingfärs. Jag har inte använt det så himla mycket och nästan glömt att det finns annat än nötfärs så det var en rolig variant. I kväll gjorde jag Färsbiffar - på kycklingfärs. Och precis som jag nämnt så käkar jag inte nödvändigtvis traditionella kolhydrater till varenda eviga rätt, utan byter ut dem mot lite olika grönsaker. Naturligtvis i den mån det går med tanke på min mage som inte riktigt gillar fibrer. Idag blev det en sallad med blandad sallad, lite majs, gurka, röd paprika och mozzarella.
kycklingfärsbiffar: (4 st)
400 g kycklingfärs
1 ägg
1-2 msk ströbröd
torkade örter, t.ex. "örtagården"
salt och vitpeppar
lite smör att steka i
Mangodressing:
crème fraiche
mangochutney
torkade örter
chilipeppar
lite citronsaft
gurkmeja (för färgen)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar