Ingredienser:
ca 6 tomater
ca 4 små morötter
en bit zuccini (ta efter egen smak)
½ grön paprika
några stora gröna haldikioliver
champinjoner
2-3 klyftor vitlök
1 grönsaksbuljongtärning
lite grönsaksfond
salt
socker
peppar
1 pressad citron
torkade örter
vatten
massa riven parmesan
Det blev ett litet ostbyte i dagens rätt. Vi valde parmesan i stället för halloumi för att få lite extra smak på såsen!
Hacka tomaterna grovt och lägg i en gryta. Hacka även alla de andra grönsakerna och lägg tillsammans med tomaterna. Häll på vatten så att grönsakerna täcks precis. Sätt på spisen och koka upp. Tillsätt buljong och fond, pressad citron, salt, peppar och socker samt örterna. Låt grytan puttra ihop länge tills grönsakerna är mjuka och tomaterna kokt ihop sig till en fin sås. Gör detta under lock. Ta sedan av locket och låt lite vätska koka bort så att såsen blir lite tjockare. Koka pastan under tiden. Innan servering, vänd ner den rivna parmesanen. Spara lite för att ha ovanpå maten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar