söndag 28 juni 2015

Sju dagar, en paj och en tårta gjorda!

Sju dagar utan socker och ingen här hemma har dött, detta är en bedrift! Tur att både jag och Robert har jobbat... Han kör sina plåster och jag sippar citronvatten. (Enorma volymer citronvatten)
 
Träningen går också framåt och flytet börjar infinna sig, tillsammans med träningsvärken, i kroppen. Det har varit ett par "eldprov" på vägen, men jag ahr klarat mig ur bägge med A+ (om du fråga mig..) Motstod choklad och glass på jobbet två gånger, och klarade mig ur en "födelsedags-situation" i går kväll. Smakade för visso på tårtan, men tog bort allt med tillsatt socker, så det blev tårtbotten, philadelphia, lite grädde och färska hallon. Ingen hälsobomb direkt, men inte heller hela världen. Anledningen var ju att Robert fyllde 26 förra helgen, men det föll bort lite i och med bröllopet. Så hans familj från Sölve kom upp och firade med pajmiddag och tårta och ett löfte om nya snygga resväskor till vår Turkiet-resa! En riktigt fantastiskt present och vi sparar en massa på att slippa köpa nya väskor!


Nu sitter jag och planerar för nästa vecka. Jag är ledig så det blir totalfokus på käk och träning, kanske klämmer in lite soltid också. Men veckomenyn för nästa vecka blir spännande! Har fått massvis med inspiration från min mat-hjälte, Jamie Oliver och topphälsa. Jag har tänkt som vanligt, så mycket grönt som möjligt, så lite rött kött som möjligt, och mycket fisk. menyn kommer i ett separat inlägg som vanligt.



Ost och skinkpaj med broccoli
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
3 msk iskallt vatten

Knip ihop mjöl och smör till smulor och tillsätt sedan vattnet. Knåda snabbt till en deg som du trycker ut i pajformen. Nagga bottnen och låt vila i kylen 30 min. Förgrädda sedan i 10 min i ugen, 225 grader.

Pajfyllning:
färska champinjoner
broccoli
skinka
riven ost
ca 4 ägg
3-4 dl grädde

Hacka/skiva grönsakerna och lägg i pajskalet. Blanda ägg, grädde och krydda med salt, peppar och färska eller torkade örter. Häll ost över grönsakerna och skinkan och häll sedan äggstanningen över pajen. Grädda i ugnen "tills den är klar" på 225 grader.

Tips! Servera pajen med en storhärlig sallad. Ta en mindre pajbit och fyll i stället på tallriken med grönsaker. Grädden kan även bytas ut mot vegetabilisk "grädde" som t.ex "iMat" för att minska på de animaliska fetterna. Det är bättre med vegetabiliska fetter än att välja en "lätt" mejeriprodukt.


Hallontårta med cheesecakekaraktär

vanlig tårtbotten
grädde
philadelphia
chokladfingrar
hallon
jordgubbar
bakchoklad

Jag började med att smälta chokladen och doppa jordgubbarna till hälften. Jag lät dem stelna i kylen en stund. Fyllningen gjorde jag av hallon, philadelphia och lite vispad grädde. Sedan täckte jag tårtan med vispgrädde och satta chokladfingrarna som staket. Jag ringlade lite av den överblivna fyllningen ovanpå och toppade med jordgubbar. Den blev kalasgod, fin och mycket enkel! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar