Till ca 3 portioner
3 morötter
2 laxfiléer (ca 120 g st)
250 ml iMat 7%
ca 150 g frusna räkor
2-3 msk creme fraich
lite hummerfond
½ fiskbuljongstärning
Lite sparris
Skär laxen i små bitar/kuber och skär sparrissen i små "stubbar". Häll iMat i en gryta tillsammans med buljong, fond och creme fraich och låt koka upp. Sänk värmen något och häll i laxen och sparrisen. Skala morötterna och hyvla ner dem i tunna och långa remsor med skalaren så att det ser ut som spaghetti. Koka upp vatten och låt morotspastan sjuda i knappt en minut (bara så att den blir varm). Häll samtidigt i räkorna i fisksåsen och låt dessa bli varma i grytan någon minut. Pressa lite citron i såsen om du vill och servera i djup talrik med morotspastan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar