onsdag 18 mars 2015

Lax och räksås med sparris till morotspasta

Supergott, snabbt och enkelt att "ändra". Vill man kan man ju ha riktig pasta till, men jag ville minska på kolhydrater och kalorier!

Till ca 3 portioner

3 morötter
2 laxfiléer (ca 120 g st)
250 ml iMat 7%
ca 150 g frusna räkor
2-3 msk creme fraich 
lite hummerfond
½ fiskbuljongstärning
Lite sparris

Skär laxen i små bitar/kuber och skär sparrissen i små "stubbar". Häll iMat i en gryta tillsammans med buljong, fond och creme fraich och låt koka upp. Sänk värmen något och häll i laxen och sparrisen. Skala morötterna och hyvla ner dem i tunna och långa remsor med skalaren så att det ser ut som spaghetti. Koka upp vatten och låt morotspastan sjuda i knappt en minut (bara så att den blir varm). Häll samtidigt i räkorna i fisksåsen och låt dessa bli varma i grytan någon minut. Pressa lite citron i såsen om du vill och servera i djup talrik med morotspastan!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar