måndag 2 mars 2015

Wasabi och sesamkryddad lax till äggnudlar med hoisinsås




En laxrätt med inspiration från Asien
3 portioner

3 laxbitar
2 "nystan" äggnudlar
1 morot
1/2 broccolikrona
en liten bit chili (grön)
3 msk sesamfrön
2 vitlöksklyftor
5 msk hoisinsås
Salt
Santa Marias Wasabi och sesamkrydda
Santa Marias Mynta och limekrydda
Olivolja att steka i

Koka upp vatten och i med nudlarna, låt koka till nästan klara. Skala moroten och hyvla till tunna remsor med skalaren. Dela broccolibuketterna i små delar och skala och krossa vitlöken. Stek morot, vitlök och broccoli i olja tills moroten är lite mjuk. Lägg undan på ett lock/fat. Ta av nudlarna och låt vila i durkslaget. 
Salta och krydda fisken på ena sidan ganska ordentligt. Låt oljan i pannan bli varm och stek laxen tills den är klar igenom, men börja på sidan med kryddorna så att det blir ett krispigt, smakrikt täcke. rosta ochsåsesamfröna i en liten panna eller gryta, OBS! håll uppsikt och rör på fröna hela tiden, de bränner fort.ta av från värmen och häll på ett papper eller fat när de är lätt gyllene. 
Ta en ny stekpanna eller vänta tills fisken är klar och använd samma, häll olivolja i pannan och stek nudlarna och grönsakerna tillsammans. Häll på hoisinsåsen ochvänd runt tills det är ordentligt varm. Vänd ner sesamfröna och servera eventuellt med lite koriander!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar