onsdag 18 mars 2015

Superenkel smulpaj

Att paj är gott är ju inte något nytt, inte heller allt frukt och bär är nyttigt. När vi kombinerar dessa två så får vi en liten bit lycka på tallriken. Igår överraskade jag sambon med nybakad smulpaj!
Jag gjorde mina pajer i två stycken små portionsformar, en med hallon/blåbär och en med jordgubb/mango. Jag använde frusna bär och lät dem tina ca tre timmar innan själva pajbakandet bara för att bli av med lite vätska.

Frukt eller bär till så många portioner du vill ha, ca ½ portionsform till varje paj
(Måtten är till 1 paj ungefär)
2 msk Farinsocker
>50 g Smör
1 tsk Agavesirap
½ dl eller lite mer Havregryn
1 msk Vetemjöl

Sätt ugnen på 225 grader
Strö lite lite strösocker över bären i formarna
Blanda farinsocker, mjöl, havregryn och smör i en bunke. Använd händerna eller mixerstav till att göra en smulig "deg". Tillsätt lite agavresirap eller byt den mot strösocker. Toppa bären med smuldegen och grädda i ugnen i ca 10-12 minuter! Jag serverade lite vaniljvisp till bara för att skämma bort min karl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar