tisdag 29 september 2015

Grillad Polenta med Kyckling

Igår blev det en av mina favoriter - polenta. Jag har nog skrivit receptet till min polenta innan, men här kommer en repris!

Polenta:
4 dl polenta 
10 dl vatten (+ 2, får alltid hälla i lite extra)
1 tärning grönsaksbuljong
lite salt och chiliflakes
fetaost
oliver
Koka upp vatten med salt, buljong och chiliflakes. Skär oliverna och tärna fetaosten under tiden. Vispa ner polentan lite i taget i det kokande vattnet och sänk genast värmen till 2:an. blanda noga, noga hela tiden. När polentan svält lite och det är en jämn "smet", blanda i oliver och fetaost. Häll i en brödform och låt svalna. Ställ sedan polentan i kylen någon timme så att den blir fast. Vill du kan du steka/grilla polentan och servera varm annars är den god kall också.

Till polentan gjorde vi en kycklingpanna med stekt kyckling, tomatkross, lite crème fraiche, kycklingfond,  ingefära salt och peppar. Ingen superspacig middag men det blev gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar