söndag 20 september 2015

Ost och skinkpaj

Paj är en sån där galet smidig middag som man kan variera i det oändliga. Allt i en form och den är god i flera dagar efter, både varm och kall. Närj jag gör paj och är hemma själv så blir det dessutom många portioner över, vilket är smidigt inför kommande skolvecka. Idag blev den en "bottenlös" variant med ost och skinka!


Ost & skinkpaj

4-6 portioner
FYLLNING 
5 ägg
riven ost (jag valde cheddar)
mozzarella
en skvätt grädde
strimlad skinka
småtomater
salt, peppar, torkade örter

"SMUL"
Denna pajen har ingen botten, utan bara ett smultäcke. Blanda 2½ dl mjöl, 50g smör och 2 msk vatten. Nyp ihop till smulor och smul över pajen. Grädda i ugnen 225 grader i ca 25 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar